2012.02.15.
11:55

Írta: Büdi

Mi értelme?

 Próbálom értelmezni, amit Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója reggel a rádióban mondott. Nem tartja célravezetőnek a járatritkítást.

A járatok ritkítása oda vezet, hogy kevesebben fognak utazni. A jegyáremelés pedig szintén nem jó ötlet, mert akkor kevesebb bérlet és jegy fogy majd, amitől tovább csökken a BKV bevétele.

Vitézy szerint tehát nem a BKV szolgáltatásait igénybe vevő utasoknak kell fizetniük a plusz költségeket, hanem az államnak. Tehát minden magyar adófizetőnek.  Azoknak is, akik még sohasem utaztak BKV járaton, és a jövőben sem szándékoznak Budapesten tömegközlekedni.

Ez remek ötlet. Tegnap láttam egy jó melegnek tűnő téli férficipőt. A hideg időjárás és a sűrű hóesés miatt mindenképpen meg kellene vennem. Mivel 24 ezer forintba kerül, de nekem csak egy tízesem van rá, javaslom, hogy ennek a különbségét is fizesse meg a költségvetés, vagy az én pénzemen utazó fővárosiak népes sokasága.

Így lenne ez korrekt, Kedves Vitézy Úr!

Büdi, a vidéki polgár

Szólj hozzá!

Címkék: bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://budoszokni.blog.hu/api/trackback/id/tr874112681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása